Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. . MEGA MEGA . .

 

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο βουλευτής Ν. Σηφουνάκης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα.

Ο κ. Σηφουνάκης τόνισε, σχετικά με τις διαρροές για φορολογικό συντελεστή 45% σε εισοδήματα από 26.000 ευρώ, ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοια διάταξη και επεσήμανε ότι αυτό που προέχει είναι να κατατεθεί μία φορολογική μεταρρύθμιση που να αποκαθιστά αδικίες και να την διακρίνει η δικαιοσύνη και όχι ένα φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο να έχει εισπρακτικό χαρακτήρα και να πίπτει επί δικαίω και αδίκω για να κλείσουν κάποιες τρύπες.

Χαρακτήρισε ως «παλαιοκομματικές και ξεπερασμένες πρακτικές» τις διαρροές μέτρων τα οποία στη συνέχεια αποσύρονται και αναφέρθηκε στις προτάσεις που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για διατήρηση της ισχύουσα αύξουσα και προοδευτική κλίμακας με ανώτατο συντελεστή το 45% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρω, διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος φορολογικής αντιμετώπισης των τέκνων των μισθωτών, στήριξης νέων και ανέργων με ένταξής τους στο φορολογικό καθεστώς των μισθωτών για τα 5 πρώτα χρόνια όταν ξεκινούν νέα επιχείρηση, ορισμό ελάχιστου ορίου για την τήρηση βιβλίων στους αγρότες και διατήρηση της έκπτωσης στα στεγαστικά δάνεια με 5%.

Αναφερόμενος, τέλος, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ο κ. Σηφουνάκης, τόνισε ότι το ΣΔΟΕ οφείλει να διενεργεί τους ελέγχους με εχεμύθεια και σοβαρή τεκμηρίωση, καθώς «η διαρροή “ηχηρών” ονομάτων, χωρίς ολοκλήρωση των ερευνών, το μόνο που κάνει είναι να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και να μην βοηθάει την ίδια την έρευνα».